„Jurnal de România. Constanța“ participă la școala de vară „Artă-n Casă“ din Banat

Spectacolul „Jurnal de România. Constanța“, un proiect al regizoarei Carmen Lidia Vidu, în care se confesează șase actrițe ale Teatrului de Stat de la Marea Neagră, a fost invitat să participe la proiectul „Artă-n Casă – Școală de vară“, care se desfășoară în Timișoara și în enclava culturală Ciclova – Ilinia – Socolari – Potoc, în „satele cu artiști“ din apropierea Munților Aninei și cheilor Nerei.

Astfel, pe 3 august, în Sala Studio de la Casa Thea din localitatea Socolari, actrițele Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian și Alina Manțu vor prezenta „Jurnalul de Constanța“ pentru cei 23 de studenți la nivel de licență, masterat și doctorat în domenii legate de managementul cultural, participanți la această școală de vară.

„Dorim ca rezidenții noștri să înțeleagă amestecul de efort, inspirație, libertate, rutină, tradiție și experiment pe care actul cultural le implică, să vadă artiști din a căror muncă transpar bucuria și curajul și care au o voce în cultura contemporană, să audă discursuri diverse despre cultura făcută în sectorul independent și în cel public, despre relația artistului cu publicul și celelalte părți interesate“, menționează Asociația Culturală Contrasens din Timișoara, organizatorea taberei de creație.

Scopul acestei școli de vară este acela de a pregăti o nouă generație de operatori și manageri culturali „care sunt puși în contact nemediat cu actori relevanți din domeniul culturii și industriilor creative“.

Spectacolul, regizat de Carmen Lidia Vidu, a avut premiera în martie 2017, la Teatrul de Stat Constanța.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *