Ce spectacole puteți vedea, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ vă invită în sala de spectacole, pentru a petrece seri memorabile în compania muzicii frumoase.

Sâmbătă, de la ora 19.00, iubitorii muzicii se vor… încălzi la soarele Italiei ascultând „O, sole mio“. Despre acest divertisment muzical, mezzosoprana Gabriela Dobre, cea care a realizat concepția spectacolului, spune că este „solar, încărcat de energie și optimism“, o veritabilă „declarație de dragoste“.

De aceea, va cânta cu toată dragostea sâmbătă, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“, alături de Daniela Vlădescu, Lucia Mihalache, Smaranda Drăghici, Stela Sîrbu, Ionela Duma, Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Laurenţiu Severin și Cristian Parmac.

Duminică, tot de la ora 19.00, iubitorii operei vor urmări ultimul spectacol din cadrul Festivalului „Giacomo Puccini“, dedicat celor 160 de ani de la nașterea marelui compozitor italian, „Turandot“. Aceasta este, de altfel, și ultima opera, rămasă neterminată, a lui Puccini, continuată de Franco Alfano, după schițele rămase de la marele compozitor italian născut la Lucca.

Sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, vor da viață emoționantei opere pucciniene: Elena Rotari – debut, Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Constantin Acsinte, Florin Diaconescu – Bucureşti, Laurenţiu Severin, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru – Bucureşti, Bogdan Ocheşel și Gelu Râpă.

Regia artistică a spectacolului este realizată de Alice Barb, iar scenografia e semnată de Adriana Grand.

Festivalul „Giacomo Puccini“ a debutat pe 5 mai, cu „Boema“, a continuat cu „Messa di Gloria“, pe 12 mai, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu și a continuat pe 13 mai, „Madama Butterfly“, sub conducerea muzicală a lui Ionuț Pascu.

Biletele aceste spectacole au prețuri de 8 lei, pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi, 15 lei, pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, și  20 lei, 25 lei, 30 lei și 40 lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“  Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *