Ateliere muzeale sub semnul mărțișorului, în februarie, la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța, consecvent în misiunea sa de a promova tradițiile în rândurile tinerilor, organizează, și în acest an, ateliere de creație pentru copii având ca tematică simbolul primăverii, mărțișorul.

Îndrumați de specialiști ai muzeului constănțean, cei mici, preșcolari și elevi, vor învăța să confecționeze mărțișoare pe care să le dăruiască apoi mamelor, bunicilor, surioarelor. Atelierele muzeale în cadrul cărora se pot realiza mărțișoare realizate din fire albe și roșii se vor desfășura în perioada 11-28 februarie, pe bază de programare.

Pentru informații suplimentare și programări, cei interesați pot contacta echipa Muzeului de Artă Populară Constanța la adresa de e-mail evenimente_muzeuetno@yahoo.com sau la numărul de telefon 0241 61 61 33.

Mărțișorul tradițional, realizat din fire de lână bicolore în combinația alb-roșu, alb-negru sau alb-albastru, la care mai târziu s-a atașat o monedă găurită din argint sau aur, apoi un obiect realizat manual, simbolizează zilele anului, amintind de firele pe care, conform legendei, Baba Dochia le-a tors în timp ce urca cu oile la munte.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *