Albumul „Tonitza“, ediția a II-a, sub semnătura Doinei Păuleanu, lansat la București

Istoricul și criticul de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța, vine în atenția publicului cu cel mai nou volum care îi poartă semnătura, albumul „Tonitza“, ediția a II-a.

Cartea va fi lansată, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18.00, la Galeria de Artă SENSO București. Despre ea vor vorbi, în prezența autoarei, criticul de artă Ruxandra Garofeanu, și redactorul-șef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivașcu.

„În general, cartea mea este un exercițiu de admirație față de toți cei care m-au precedat în această investigație și am certitudinea că le datorez felul în care relaționez cu artistul. Relația mea cu Tonitza a fost cu totul specială, pot spune că l-am iubit… Pentru că eu îl consider cel mai iubit dintre pictorii pământeni și se vede treaba că nu sunt singură în acest demers. Tonitza atinge niște cote fabuloase la toate licitațiile la care lucrările sale sunt prezente și este firesc să fie așa“, spune Doina Păuleanu.

Cea de-a doua ediție a volumului „Tonitza“, la fel ca și cea dintâi, reprezintă continuarea seriei de albume de artă apărute în 2012 la Editura Monitorului Oficial sub semnătura Doinei Păuleanu: „Grupul celor patru“ și „Pictori români la Balcic“. La acestea se adaugă tomurile „Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese şi obiecte în pictura modernă românească 1846-1916“ și „Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese şi obiecte în pictura modernă românească 1916-1946“, parte a unei trilogii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *