Ziua Națională a Portului Tradițional, la Muzeul de Artă Populară Constanța

De Ziua Națională a Portului Tradițional, Muzeul de Artă Populară Constanța îi așteaptă pe constănțeni să-i treacă pragul, pentru a (re)descoperi și admira costumele de patrimoniu aflate în expoziția permanentă.

„Comorile etnografice“, realizate în locuința tradițională, din pânză din bumbac, din lână și borangic  țesute la război, se regăsesc la etajul I. Admirându-le, vizitatorii vor face o „călătorie“ prin provinciile istorice ale României: Moldova (Suceava, Neamț, Vrancea), Muntenia (Buzău, Muscel, Teleorman, Argeș), Oltenia (Romanați, Dolj, Olt, Mehedinți), Banat (Timiș, Caraș-Severin), Transilvania (Pădureni, Sibiu, Sălaj, Valea Târnavelor, Arad, Țara Zarandului, Maramureș, Oaș, Bistrița-Năsăud, Cluj) și Dobrogea (sud și nord).

Ziua Națională a Portului Tradițional se sărbătorește în România, conform Legii 102/2015, în cea de-a doua duminică a lunii mai.

„Podoabele tradiționale, care accentuează frumusețea portului popular românesc, ocupă și ele un loc deosebit în cadrul expoziției (salbele cu bani din argint, zgărdanele din mărgele din Maramureș, penele de păun din Bistriţa Năsăud și podoabele din argint ale aromânilor)“, se arată pe site-ul și pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Populară Constanța.

Muzeul este deschis zilnic, între orele 09.00-17.00.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *