Dublu eveniment editorial. Aromânii, în prim-plan

Constănțenii preocupați de istoria și cultura aromânilor sunt invitați, sâmbătă, 11 mai, la un dublu eveniment editorial, programat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, începând cu ora 16.00.

Vor fi lansate cărțile „Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)“, de Maria Pariza și „Sipetul cu îngeri“, de Catia Maxim.

Volumul Mariei Pariza va fi prezentat de conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan și prof. univ. dr.Valentin Ciorbea.

Lucrarea „Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)“, de Maria Pariza, este descrisă, pe pagina de Facebook a Centrului „Jean Constantin“ ca fiind: „o contribuție științifică în domeniul info-documentar , care oferă o imagine a integrării aromânilor în viața națională, politică, socială, materială și culturală a teritoriului dobrogean, reflectată în peste 150 de publicații ale județelor Constanța, Tulcea, Durostor și Caliacra. O lucrare originală, provocatoare și indispensabilă pentru cei interesați de istoria Dobrogei, a aromânilor și a presei locale“.

sipetul cu ingeri catia maxim

Despre romanul „Sipetul cu îngeri“, de Catia Maxim, vorbi  conf . univ. dr. Alexandru Gica.

Potrivit sursei citate mai sus, acesta este: „un roman zămislit din arhiva și mărturiile afective ale unei importante familii de aromâni, îmbibată de istoria și tradițiile locurilor de baștină, din Bitolia macedoneană, pornită pe drumul pribegiei, spre România începutului de secol XX. O evocare captivantă, cu inserții documentare și figuri emblematice ale spiritualității aromâne.

Dublul eveniment editorial este inclus în proiectul cultural „Artă, de la viziune la formă“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *