Zile pline de magie la Festivalul Iernii 2019. Marea deschidere, de Moș Nicolae

Timp de o lună și o săptămână, Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie va fi loc de întâlnire pentru copiii și părinții care doresc să se bucure de zile minunate în compania lui Moș Crăciun, a spiridușilor și a personajelor de basm. Pentru ei, Țara Piticilor se va transforma într-un cadru de basm, în perioada 6 decembrie -12 ianuarie,  când va se va desfășura Festivalul Iernii, ediţia 2019. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 805.000 lei.

Aici vor avea loc o mulțime de evenimente culturale, educative și distractive. Ele se vor desfășura în căsuțele-ateliere ale lui Moș Crăciun, special amenajate și decorate în spiritul Crăciunului, dar și în Palatul Fermecat.  Cei care doresc să ajungă la ateliere sau la Palatul Fermecat, se vor orienta după hărțile amplasate la intrările din Parcul Piticilor. De ajutor vor fi și personajele de poveste, precum Harap Alb, Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Fata Babei, Elsa, Olaf, Cenușăreasa, Albă ca Zăpada, Frumoasa și Bestia, Jack Sparrow, Harry Potter, care vor fi prezente în parc în fiecare seară, între orele 16.00 și 20.00, și în weekend, între orele 12.00 și 20.00.

Cele patru ateliere, care se vor desfășura simultan, sunt: Căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul de Artă, Atelierul de Magie și Căsuța cu Basme Românești. De luni până joi, ele vor fi deschise între orele 16.00-20.00, iar de vineri până duminică, se vor derula în intervalul orar 12.00-20.00. Un atelier va dura 50 de minute, iar următorul va începe la oră fixă, la 10 minute după încheierea celui dinainte.

La Căsuța lui Moş Crăciun, copiii vor avea parte de o mulțime de activități, în funcție de zilele săptămânii: dans, muzică, animație, jocuri, filme, colinde. Turta dulce va fi ingredientul-vedetă al zilelor de miercuri. La Atelierul de Artă, prichindeii vor picta, vor confecţiona globuri, clopoței, coșulețe, ghirlande, păpuși și multe altele. Tainele magiei le vor descoperi la… Atelierul de Magie, evident. Aici vor învăța de la maestrul Magician să folosească bagheta magică și să facă diverse trucuri, cu care să-şi impresioneze familia şi prietenii. La Căsuța cu Basme Românești, cei mici vor asculta poveștile lui Ion Creangă la pick-up și vor bea ceai cald. Atelierul va fi amenajat în stil tradițional românesc“, spun organizatorii.

Spectacole la Palatul Fermecat

Alte activități cultural-artistice se vor desfășura la Palatul Fermecat,  „o scenă de 48 mp ce va fi acoperită în întregime și unde vor avea loc spectacole în fiecare weekend: vineri, sâmbătă și duminică, între orele 18.00-20.00“.

Moș Crăciun sosește pe 8 decembrie

Moş Crăciun va fi prezent și el la Festivalul Iernii, din 8 decembrie până pe 27 decembrie. Primirea lui va fi una de poveste. Însă marea deschidere a Festivalului Iernii 2019 va avea loc pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, începând cu ora 16.00, cu o paradă a personajelor de poveste care vor intra în Ţara Piticilor în paşi de dans fiind întâmpinate de copii, părinţi şi autorităţi locale, dar şi de Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, amfitrionii evenimentului. Va urma aprinderea luminițelor din parc și din bradul de Crăciun. Apoi, atelierele lui Moş Crăciun se vor deschide, iar atmosfera de basm va continua pe scena mare cu un spectacol antrenant, urmat de un foc de artificii“, au mai spus organizatorii.

Pentru a fi la curent cu tot ce se va întâmpla la Festivalul Iernii 2019, urmăriți pagina de Facebook a evenimentului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *