Scandaloasa… profesiune a doamnei Warren

Scandaloasa profesiune a doamnei Warren, atac la bunele moravuri ale societății sfârșitului de secol XIX, va fi „subiect de discuție“ și în Constanța secolului XXI.

Așadar, pe 5 decembrie, de la ora 19.00, sunteți așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, pentru a umări transpunerea în scenă a unei piese care a băgat artiști în pușcărie și a fost interzisă câteva decenii, fiind considerată imorală.

Spectacolul „Profesiunea doamnei Warren“, de George Bernard Shaw, o readuce pe scena de la malul Mării Negre, pe Maia Morgenstern, în rolul patroanei de bordel Kitty Warren. Apreciata actriță va juca alături de fostul său soț, Claudiu Istodor, care semnează și regia spectacolului, și de fiul lor, Tudor Aaron Istodor.

Alături de cei trei, vor evolua Mihaela Velicu, Avram Birau și Ion Lupu.

Scrisă în 1894, „Profesiunea doamnei Warren“ este una dintre cele trei „piese neplăcute“ ale lui Geroge Bernard Shaw, alături de „Casele văduvilor“ și „Vânătorul de fuste“. Ea  a avut premiera absolută în anul 1902, într-un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două ori fiind interzisă pentru următorii 24 de ani. În 1905 s-a jucat și la New York, însă actorii din distribuție au fost arestați o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat.

Abia în 1926, la un an după ce Shaw a câștigat Premiul Nobel pentru literatură, piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist.

Prețurile biletelor pentru pentru „Profesiunea doamnei Warren“ sunt de 60, 80, 100 și 120 lei, în funcție de locul ocupat în sală, însă, conform gazdelor, reprezentanția este sold out.

Pe Maia Morgenstern o puteți (re)vedea pe 18 decembrie, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“, alături de George Mihăiță și Horațiu Mălăele, în spectacolul „3 M“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *