Balerinii Teatrului „Oleg Danovski“, în turneu în Germania. „Opriri“ în Austria și Luxemburg

După ce au încântat publicul cu spectacolele pe care le-au susținut „acasă“, la Constanța, în cadrul celei de-a 45-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, balerinii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ au luat drumul străinătății. Ei au pornit,încă de la sfârșitul lunii noiembrie, spre Germania, pentru a susține tradiționalul turneu de iarnă, inițiat în 1980 de impresarul Joachim Landgraf și maestrul Oleg Danovski.

Anul acesta, în program sunt incluse 31 de reprezentații ale baletelor „Frumoasa și Bestia“ (24), „Lacul Lebedelor“ (patru) și „Crăiasa Zăpezii“ (trei). Cele 31 de reprezentații au loc în 27 de orașe dintre care doar 25 orașe sunt din Germania, unul fiind în Austria, iar celălalt în Luxemburg.

Hanau Germania Frumoasa și Bestia

Primul spectacol, o reprezentație a baletului „Frumoasa și Bestia“, a avut loc în localitatea St. Ingbert, pe 23 noiembrie, iar ultimul este programat pe 31 decembrie, la Wolfsburg, cu același balet.

Zweibruken Germania Craiasa Zăpezii

Până pe 1 decembrie, au fost susținute deja opt din cele 31 reprezentații, una dintre ele având loc în localitatea austriacă Amstetten.

Sursă foto: Facebook – Horațiu Cherecheș

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *