„Ziaristul român – promotor al Marii Uniri“ – 100 de ani de jurnalism profesionist în România

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) organizează, pe 26 septembrie, de la ora 16.00, în capitală, în Sala de Concerte Radio, Gala Centenarului UZPR, cel mai important eveniment mass-media al anului 2019, dedicat acestei celebrări, care se va desfășura sub titulatura „Ziaristul român – promotor al Marii Uniri.  Sărbătorirea a 100 de ani de jurnalism profesionist în România (1919-2019)“.

La manifestare vor fi prezenți reprezentanți ai celor 40 de filiale UZPR din România și din lume, reprezentanți ai Președinției, Guvernului și Patriarhiei, ambasadori, parlamentari, oameni de cultură, personalități publice laice și ecleziastice.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a împlinit anul acesta, la 11 ianuarie, 100 de ani de existență, fiind prima organizație românească înființată în România reîntregită. Centenarul pe care îl celebrăm pe parcursul întregului an, prin mai multe evenimente și proiecte coezive, are o valoare simbolică majoră, căci el ilustrează contribuția, de asemenea majoră, a presei din România la supraviețuirea istorică a statului român, în cea mai zbuciumată perioadă a existenței sale moderne.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este o organizație profesională din care fac parte jurnaliști cetățeni români indiferent de etnie și jurnaliști etnici români din toată lumea, indiferent de țara în care se află și cuprinde peste 3.000 de membri“, a transmis președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.

Evenimentul festiv este organizat în parteneriat cu Radio România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *