Spectacolele lunii octombrie, la Teatrul „Oleg Danovski“

Pentru luna octombrie, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a pregătit publicului constănțean patru opere („Boema“ și „Madama Butterfly“, de Puccini, „Carmen“, de Bizet și „Don Giovanni“, de Mozart), o operetă („Liliacul“, de Johann Strauss-fiul), un spectacol pentru copii, în premieră („Soldățelul de plumb“, de Dumitru Capoianu) și o gală a tinerilor pianiști.

„Boema“ – sâmbătă, 5 octombrie

Luna Brumărel se va deschide sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, cu emoționantă operă pucciniană „Boema“ care va transpune publicul în atmosfera vibrantă a Parisului, acolo unde, într-o mansardă sărăcioasă sunt pecetluite destine.

Spectacolul, sub bagheta lui Alexander Polikov, îi va aduce pe scena tomitană pe soprana Nicoleta Ardelean, în rolul delicatei Mimi, precum și pe tenorul Răzvan Săraru, care îl va interpreta pe poetul Rodolfo. Ceilalți trei artiști boemi din mansarda pariziană vor fi interpretați de: baritonul bucureștean Daniel Pop (pictorul Marcello), baritonul Marius Eftimie (muzicianul Schaunard) și basul Constantin Acsinte (filosoful Collin), iar Musetta va fi întruchipată de soprana Stela Sîrbu. Alături de ei vor mai evolua: Laurențiu Severin, Andrei Băican, Cristian Parmac şi Iulian Bratu.

Regia artistică a operei „Boema“ este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia este realizată de Boris Stoinov.

„Carmen“ – duminică, 6 octombrie

Pe 6 octombrie, iubitorii operei sunt invitaţi să urmărească dramatica poveste a frumoasei Carmen, ţiganca cu sânge clocotitor nesupusă în dragoste, căreia îi place să trăiască după pofta inimii, liberă ca pasărea cerului.

Spectacolul „Carmen“, de Georges Bizet, în regia Răsvanei Cernat şi scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu, o are în rolul titular pe mezzosoprana Lucia Mihalache. Îndrăgostitul Don Jose va împrumuta vocea tenorului Doru Iftene, iar toreadorul Escamillo va fi interpretat de baritonul Marius Eftimie.

Din distribuţie mai fac parte: Laura Eftimie, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurențiu Severin şi Cristian Caragea.

Conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului Alexander Polikov, maestru de cor fiind Adrian Stanache.

„Liliacul“ – duminică, 13 octombrie

Chiar dacă acţiunea ei se petrece în noaptea de Revelion, opereta „Liliacul“, de Johann Strauss-fiul are un farmec care nu ţine de niciun anotimp.

În atmosfera plină de voie de bună, presărate cu farse şi cu multe încurcături, publicul va fi introdus de Doru Iftene, Nicoleta Ardelean, Laura Eftimie, Stefan Popov – București, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău , Iulian Bratu, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre şi Robert Safta.

Conducerea muzicală a spectacolului îi aparţine lui Adrian Stanache.

Regia artistică a operetei „Liliacul“ este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia e realizată de Cătălin I. Arbore.

„Don Giovanni“ – sâmbătă, 19 octombrie

Cu cuceritorul şi sfidătorul, dar curajosul personaj mozartian Don Giovanni, publicul constănţean se va întâlni în sala Teatrului „Oleg Danovski“, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19.00.

Spectacolul, cu o regie semnată de Beatrice Rancea, cu decoruri realizate de Constantin Ciubotariu şi costume create de Doina Levintza, îl va avea în rolul titular pe baritonul Marius Eftimie. Alături de acesta, pe scena tomitană vor mai evolua, sub bagheta dirijorului argentinian Roberto Buffo, artiştii: Akiko Hayakawa – Japonia, Elena Rotari, Orest Pîslariu – București, Doru Iftene, Smaranda Drăghici Debut, Bogdan Ocheșel şi Constantin Acsinte.

„Madama Butterfly“ – duminică, 20 octombrie

Cea de-a doua operă pucciniană din programul lunii octombrie este „Madama Butterfly“, o răvăşitoare poveste despre diferenţele culturale şi despre povestea de iubire dintre micuţa japoneză Cio-Cio-San şi pragmaticul locotenent american de marină Pinkerton.

Rolul delicatei Cio-Cio-San va fi interpretat de soprana Akiko Hayakawa din Ţara Sorelui-Răsare, locotenentul va fi redat de tenorul Răzvan Săraru, iar devotata Suzuki va fi întruchipată de mezzosoprana Lucia Mihalache.

Sub bagheta dirijorului nipon Koichi Inoue, vor mai evolua Marius Eftimie, Anton Zidaru – București, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte şi Andrei Băican.

Viziunea regizorală a spectacolului îi aparţine lui Ognian Draganov, scenografia e realizată de Grigore Gorduz, iar costumele sunt create de Tvetanka Stoinova.

„Soldățelul de plumb“ – marți, 22 octombrie

Pe 22 octombrie, de la ora 11.00, micii spectatori sunt invitaţi în sala de spectacole a Teatrului „Oleg Danovski“ pentru a urmări, în premieră, peripeţiile Soldăţelului de plumb din opereta cu acelaşi nume, compusă de Dumitru Capoianu după piesa de teatru a lui Saša Lichý, cu versuri de Vasile Chiriță.

Soliști vor fi: Laurențiu Severin, Georgiana Medeleanu, Daiana Gavrilescu, Bogdan Ocheșel, Adrian Bădilă, Mircea Găvan, Octavian Minea, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea și Iulian Bratu.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gheorghe Stanciu. 

Gala Laureaților a Concursului Internațional al Tinerilor Pianiști, Constanța – joi, 31 octombrie

La Teatrul „Oleg Danovski“, luna Brumărel se va încheia cu Gala Laureaților a Concursului Internațional al Tinerilor Pianiști, Constanța, programată pe 31 octombrie, de la ora 18.30.

Sub bagheta maestrului Radu Ciorei vor evolua în faţa publicului Irisa Maria Georgiana Filip, Alexandru Ștefan Plăcintă şi Maria Izabela Voropciuc.

În programul galei se vor afla Concertul pentru pian și orchestră în Re major, de Jospeh Haydn şi Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în fa minor, op. 21, de Frederic Chopin.

Bilete

Biletele pentru aceste evenimente se găsesc la agenția Teatrului, dar pot fi procurate și online.

Copiii, elevii și studenții vor plăti 8 lei pe un bilet, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie. Biletele fără reduceri au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.

Luni, miercuri, joi și vineri, agenția este deschisă între orele 11.00-17.00. În zilele de marți, este deschisă.
Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacol, agenția funcționează între orele 18.15-19.00. În zilele fără spectacol, agenția va fi închisă. Rezervările telefonice se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0241.481.460.

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de pe tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *