Teatrul „Oleg Danovski“ a primit sprijin financiar din partea Ministerului Culturii

Vești bune pentru spectatorii constănțeni: strigătul de ajutor al artiștilor de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a fost auzit. Instituția de cultură de la malul Mării Negre a primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale ajutorul financiar necesar pentru a-și putea continua activitatea.

Anunțul a fost făcut public, în această seară, de către directorul Teatrului „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu, pe pagina sa de Facebook, acolo unde a fost postat și anunțul în care prezenta situația dificilă în care se afla instituția constănțeană.

Am cerut ajutor! Am primit sprijin neașteptat. Acum trebuie să mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în drama noastră, a Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski». Sper să nu uit pe nimeni: CJ Constanța – domnul președinte Horia Tuțuianu, Antena 1, Antena 1 Constanta, Dobrogea TV, TVR Constanța, Digi24 Constanța, Radio Constanța, Radio Sky, Litoral TV, TV Neptun, România TV, Pro TV Constanța, domnul Bogdan Huțică, domnul Bogdan Bola și Tinerimea Liberală, domnul senator Ștefan Mihu, Replica de Constanța ,Ziua de Constanța, Telegraf, Cuget Liber, Mirela Stîngă (n.r.- Cultură Constanța). Energiile dumneavoastră pozitive ne-au scos din impas. Și publicul, minunatul public constănțean!“, a adăugat Daniela Vlădescu.

Teatrul „Oleg Danovski“, care prezintă spectacole de operă, operetă, balet, musical, concerte simfonice, seri lirice și recitaluri camerale, o instituție cu 137 de angajați în organigramă se afla în situația de a nu-și mai putea desfășura activitatea, deoarece colaboratorii săi nu mai fuseseră plătiți din luna august. Într-o situație dramatică se afla compartimentul Balet care funcționează cu 25 de colaboratori, majoritatea străini, cei 12 angajați români fiind insuficienți pentru susținerea unui spectacol de ținută.

În urma apelulului pe care Daniela Vlădescu l-a lansat către spectatorii constănțeni, de a cumpăra măcar un bilet de 15 lei, pe 14 octombrie, când a fost programată opereta „O noapte la Veneția“, de Johann Strauss –fiul, sala Teatrului „Oleg Danovski“ s-a dovedit a fi prea mică pentru numărul mare al celor care ar fi vrut să urmărească spectacolul.

Cele mai calde mulțumiri pentru PUBLICUL care ne-a onorat cu prezența atât de numeroasă, cu generozitate și cu entuziasm, care ne-a răsplătit cu aplauze la scenă deschisă și ne-a susținut în momentele de cumpănă și deznădejde. Niciodată nu v-am simțit mai aproape de sufletul nostru!“, a transmis managerul general al Teatrului „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *