Weekend sub semnul lui Creangă și Eminescu, la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, care a redeschis stagiunea pe 8 ianuarie, îi așteaptă pe prichindei în sala de spectacole, și în acest weekend.

Pentru sâmbătă, zi dedicată de obicei întâlnirilor cu micii spectatori, instituția a pregătit mai multe momente speciale, sub egida Zilei Culturii Naționale.

Astfel, de la ora 10.00 și apoi de la ora 11.15, pe micuța scenă a „păpușilor“ de la mare, va urca capra cu cei trei iezi și… cumătrul lup cel viclean. Spectacolul „Capra cu trei iezi“, după celebra poveste a lui Ion Creangă, are la bază un scenariu scris de Cristian Pepino și o regie semnată de Gabriel Apostol.

Decorul și costumele personajelor, inspirate de interiorul și portul tradițional românesc, sunt imaginate de scenografa Daniela Drăgulescu, iar muzica a fost compusă de Dan Bălan.

Vor da viața simpaticelor personaje de poveste: Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.

La fiecare reprezentație sala va fi ocupată în proporție de 30%.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani.

„Eminescu altfel“

De la ora 13.00, Teatrul „Căluțul de mare“ va prezenta un moment artistic, cultural-educativ, dedicat aniversării a 172 de ani de la nașterea poetului național al României, Mihai Eminescu. Evenimentul „Eminescu altfel“, pus în scenă de directorul teatrului constănțean, regizorul Aurel Palade, va fi susținut de actorii Dan Cojocaru și Grațian Prisacariu, cu participarea extraordinară a violonistului Sabin Penea, „artist cu o bogată carieră concertistică, răspândită pe trei continente, atât ca solist, cât și ca membru în ansambluri camerale sau orchestrale“, conform gazdelor.

Accesul în sala de spectacole la momentul artistic dedicat Zilei Culturii Naționale este gratuit, în măsura locurilor disponibile (doar 30%) și respectându-se normele sanitare pandemice în vigoare“, au menționat organizatorii.

Duminică, o poveste orientală

Duminică, 16 ianuarie, de la orele 10.30 și 12.00, în aceleași condiții impuse de pandemie, se va juca spectacolul „Aladdin și lampa fermecată“, care are la bază una dintre poveștile orientale din celebra colecție „O mie și una de nopți“. Regia și scenariul sunt semnate de Cristian Pepino, iar scenografia este realizată de Cristina Pepino, muzica fiind compusă de Dicran Asarian.

alladin si lampa fermecata

Spectacolul, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani, îi are în distribuție pe: Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciună, Alina Manțu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan, Andrei Stroescu și Tiberiu Roșu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *