O nouă săptămână cu povești

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ îi așteaptă pe cei mici în sala de spectacole, și în această săptămână, pentru a se întâlni cu personaje de poveste.

Săptămâna cu povești se deschide marți, 22 octombrie, de la ora 10.00, cu spectacolul „Rățușca cea urâtă“, o adaptare după povestea cu același nume a lui Hans Christian Andersen.

Regia și scenariul sunt semnate de Valentin Dobrescu, scenografia e realizată de Valentin Dobrescu, iar muzica îi aparține lui Radu Alin Macovei Moraru. Vor da viață personajelor lui Andersen actorii: Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu/Andrei Stroescu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.

Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și 10 ani.

Cu „Rățușca cea urâtă“, publicul se va întâlni și miercuri, tot de la ora 10.00.

„Fata babei și fata moșneagului“

Vineri, de la ora 11.00, pe scena Teatrului „Căluțul de mare“ vor urca două personaje autohtone, descinse din poveștile lui Ion Creangă: fata babei și fata moșneagului. În distribuția spectacolului, dedicat picilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani, se vor afla actorii: Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Zaharia/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Regia și scenariul sunt realizate de Daniel Stanciu, scenografia e creată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica, de Dan Bălan.

„Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani“

Duminică, de la ora 10.00, dar și de la 11.30, prichindeii constănțeni sunt așteptați să urmărească o poveste rusească: „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani“, un spectacol de MC Ranin și Lică Gherghilescu,  o adaptare după Samuil Marsak, cu muzica creată de Dumitru Lupu.

Din distribuție fac parte actorii: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Zaharia, Clara Ghiuvelechian, Alina Manțu, Tiberiu Roșu.

La întâlnirea cu pisica cea bogată și nepoții ei pot veni copiii cu vârste cuprinse între trei și nouă ani.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *