Weekend cu povești nemuritoare la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ invită publicul în sala de spectacole și în weekend-ul 13-14 februarie, pentru a urmări povești celebre transpuse scenic pentru cei mici.

Primul popas în minunatul univers al copilăriei și al păpușilor este programat sâmbătă, 13 februarie, de la ora 10.00, când pe scenă va urca cea mai frumoasă eroină din basmele Fraților Grimm. O a doua reprezentație a spectacolului a fost programată la ora 12.00.

Vor da viață personajelor de poveste actorii: Alina Manțu, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Daniela Vlad și Andrei Stroescu.

Spectacolul „Albă ca Zăpadă“, recomandat grupei de vârstă 4+, are regia și scenariul semnate de Bogdan Drăgulescu, scenografia fiind creația Danielei Drăgulescu. Muzica este compusă de Liviu Prossi.

„Rățușca cea urâtă“

Duminică, 14 februarie, de la ora 10.00, pe scena Teatrului „Căluțul de mare“ va urca „Rățușca cea urâtă“, descinsă din poveștile lui Hans Christian Andersen.

Spectacolul este recomandat grupei de vârstă 3+.

Regia, scenariul și scenografia sunt realizate de Valentin Dobrescu, iar de muzică s-a ocupat Radu Alin Macovei Moraru.

Vor urca pe scenă, pentru a-i bucura pe cei mici, actorii: Rovena Paraschivoi, Lică Gherghilescu/Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.

Pentru că biletele s-au epuizat repede, o a doua reprezentație a fost programată de la ora 12.00.

Bilete

Biletul pentru un copil costă 5 lei, iar pentru un adult, 12 lei. Se pot achiziționa atât în format „clasic“, de la casieria teatrului, de marți până vineri, între orele 10.00 și 14.00, dar și online, pe platforma www.myticket.ro, care poate fi accesată începând cu ziua de marți a fiecărei săptămâni, de la ora 10.00 până vineri, la ora 14.00.

Schema sălii de spectacole poate fi găsită pe site-ul teatrului, www.teatruldelamare.ro, dar și pe platforma myticket.ro.

Reguli de acces

Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților in condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3245/1805/2020, publicat în Monitorul Oficial, nr. 986 din 26 octombrie 2020“, transmit organizatorii.

Aceștia au subliniat: „Dintre măsurile de siguranță sanitară pe care le aplicăm pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, reamintim:

-efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.

-persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;

-vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea în instituție cât și în spațiile din teatru, în momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);

-accesul publicului va fi permis doar în condițiile purtării măștii de protecție pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);

-avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;

-vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *