Un dar pentru constănțeni din partea Teatrului de Stat

La final de an, Teatrul de Stat Constanța (TSC) le face un dar tomitanilor invitându-i să urmărească gratuit unul dintre spectacolele care au avut premiera anul acesta: „Maria Tănase. O poveste“, în viziunea regizoarei Carmen Lidia Vidu.

Pentru că teatrul constănțean nu mai are unde să joace din toamnă, după ce sediul în care își desfășura activitatea a intrat în renovare, spectacolul va fi prezentat miercuri, 29 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Educativ Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“ (fostul cinematograf „Republica“).

„«Maria Tănase. O poveste» este singurul spectacol al TSC care poate fi reprezentat la Centrul «Jean Constantin» fără a fi necesare modificări substanțiale ale scenei“, au precizat reprezentanții TSC.

În rolul titular, publicul o va asculta pe Mirela Pană, care, acompaniată live de pianista Elena Gatcin, va interpreta câteva dintre faimoasele cântece ale Mariei Tănase. Muzica live va alterna cu evocări ale marii artiste, restituite prin intermediul cuvintelor rostite sau scrise pe ecranul din fundal. Proiecțiile multimedia poartă amprenta inconfundabilă a Cristinei Baciu, iar scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Pentru rolul din acest spectacol, actrița Mirela Pană a obținut Trofeul „Bacău Fest Monodrame“ 2021. Spectacolul a participat la turnee în Chișinău și București, unde a fost foarte bine primit de către public.

„Maria Tănase. Poveste“, o viață de film și de roman într-un spectacol-document viu și autentic

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *