Tineri pianiști din Rusia, Constanța și București, în recital la Muzeul de Artă

Iubitorii muzicii culte sunt așteptați sâmbătă, 30 iunie, între orele 13.30 și 17.00, la Muzeul de Artă, la concertul festiv  din cadrul primei ediții a Young Artists Piano Festival, susținut de tineri din Constanța, București și Rusia, premiați  la concursuri naționale și internaționale. Intrarea este liberă.

Seria recitalurilor este deschisă sâmbătă, de la ora 13.30, de tinerii pianişti constănţeni, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, Rebeca Christiana Dăşanu, Mihnea-Ștefan Năstase şi Teodor Cristian Spînu de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa. În program se vor regăsi lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Sigismund Toduță și Constantin Silvestri.

De la ora 14.30, în fața melomanilor tomitani vor cânta Alexia Dănăcică şi Diana Mariana Negreanu (categoria de vârstă 17-19 ani) de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ din București. Tinerele pianiste vor aborda lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Alexandr Scriabin, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven și Felix Blumenfeld.

Concertul festiv va continua, de la ora 15.30, cu recitalul de pian susținut de multipremiată pianistă Daria Parkhomenko din Rusia, absolventă a „Musical Institute S. Rachmaninov“ (Federaţia Rusă), „Hochschule für Musik und Theater Hamburg“ (Germania), care în prezent studiază la „Scuola di Musica in Fiesole“ (Italia), sub îndrumarea legendarei pianiste Eliso Virsaladze. Aceasta va interpreta lucrări din creația compozitorilor: Domenico Scarlatti, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Claude Debussy și Carl Vine.

Prima ediție a Young Artists Piano Festival, programtă între 29 și 30 iunie, la Constanța, este dedicată promovării pianiştilor de orice naţionalitate, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, care au obţinut performanţe deosebite la competițiile naţionale şi internaționale. Festivalul este structurat pe trei categorii de vârstă: 14-15 ani, 16-19 ani și 20-35 ani.

Selecţia participanţilor la această ediție a fost realizată de către directorul artistic al festivalului, pianista dr. Andreea Bratu, lector universitar la Universitatea „Ovidius“ Constanţa.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *