Teatrul „Oleg Danovski“ a primit ordinul „Meritul cultural“ în grad de Comandor

Teatrul Național de Operă  și Balet „Oleg Danovski“, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii din anul 2010, când a fost preluată de la Consiliul Județean Constanța, se numără printre instituțiile de cultură cărora li s-a conferit, de Ziua Culturii Naționale, ordinul „Meritul cultural“. 

Distincția i-a fost acordată „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional“.

Decretele de decorare au fost semnate de președintele României, Klaus Iohannis.

Astăzi (n.r. – 15 ianuarie), de Sărbătoarea Culturii Naționale, Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Johannis, a premiat reprezentanți ai Culturii românești și instituții de cultură, care și-au făcut datoria și și-au îndeplinit misiunea.

Teatrul National de Opera și Balet «Oleg Danovski» din Constanta a primit cu onoare și recunoștință Ordinul «Meritul cultural» în grad de Comandor.  Felicit pe toți cei ce au slujit cu dăruire și talent aceasta instituție de tradiție și de prea  mult timp încercată!

Mulțumesc Domnului ministru Bogdan Gheorghiu pentru încrederea acordată și domnului vicepremier Kelemen Hunor, pentru ca a salvat în anul 2010 aceasta instituție condamnată la moarte (n.r. – prin preluarea sa la Ministerului Culturii, în timpul mandatului său de ministru)!

Mulțumesc Domnule Președinte Klaus Johannis pentru această inițiativă care ne dă putere să trecem peste perioadele grele sperând că avem un loc de neînlocuit în viețile oamenilor doritori de frumos“, a scris, pe pagina sa de Facebook, directorul Teatrului „Oleg Danovski“, soprana Daniela Vlădescu.

Lista completă a premiilor poate fi urmărită pe site-ul Ministerului Culturii: cultura.ro.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *