„Teatrul în întuneric“ și lumina din sufletul trupei „Thetis“

„Teatrul în întuneric“ este numele unei frumoase, emoționante și educative întâlniri care a avut loc ieri, de praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, în cadrul Festivalului „Primăvara artelor“, eveniment cu tradiție, organizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, prin Centrului de Cercetare Științifică și Creația Artistică „Euxin“.

Workshop-ul, coordonat de conf. univ. dr. Dana Trifan Enache, i-a avut ca participanți pe actorii amatori ai trupei de teatru Thetis din cadrul Asociației Nevăzătorilor, filiala Constanța, alături de care s-au aflat studenții din anul al II-lea de la specializarea Artele spectacolului – Actorie.

workshop trupa thetis

Conform organzitorilor, „exercițiile propuse au urmărit antrenarea vorbirii scenice, a capacității de improvizație, de concentrare și memorare“.

Pentru trupa „Thetis“, activitate a fost binevenită, în prezent desfășurându-se repetițiilor pentru spectacolul „Weekend de adio“. Din distribuția spectacolului vor face parte: Mariana Globaru, Liliana Radu, Ionel Radu, Mihaela Căruțasu, Valeriu Bărsan și Iulian Iova.

workshop trupa thetis teatrul in intuneric

Regia spectacolului va fi asigurată de Gelu Ciobanu, iar de pregătirea artistică a actorilor se va ocupa actrița Lidia Șuleru, consultantul artistic al trupei Thetis.

„Prin această întâlnire, «Teatrul în întuneric» a descoperit lumina din sufletelor participanților“, a spus actrița Lidia Șuleru, care a participat la eveniment alături de regizorul Gelu Ciobanu.

afis teatrul in intuneric

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *