Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea cu o premieră. Programul complet al lunii septembrie

Vești bune pentru iubitorii de cultură de la Marea Neagră: Teatrul de Stat Constanța (TSC) deschide o nouă stagiune (mai devreme de cât obișnuia până acum), pe 20  septembrie, de la ora 19.00, cu avanpremiera spectacolului „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton. A doua zi, sâmbătă, 21 septembrie, publicul este invitat la premieră.

Primul spectacol al stagiunii 2019-2020 va avea în distribuție actori binecunoscuți ai teatrului constănțean: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Scenografia spectacolului „Memoria apei“ este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav, ambele aflându-se la a doua colaborare cu TSC, la fel ca și Lucian Moga, care s-a ocupat de light design, care au lucrat împreună la spectacolul „Ovidius in Love“, în regia lui Alexander Hasuvater (2017).

«Memoria apei» este primul mare succes al scriitoarei englezoaice Shelagh Stephenson. Piesa a fost montată în premieră la Hampstead Theatre din Londra în 1996 și a câștigat premiul «Laurence Olivier» pentru cea mai bună comedie. Textul a fost adaptat și pentru film, produs în 2002, cu Julie Walters în rolul principal, sub titlul «Înainte să pleci». Piesa, în care trei surori se întâlnesc pentru a pregăti funeraliile mamei lor, are o sursă autobiografică evidentă fiind scrisă imediat după moartea mamei lui Shelagh Stephenson, scriitoarea având patru surori“, au precizat reprezentanții TSC într-un comunicat de presă.

Memoria apei teatrul de stat constanta credit foto marian adochitei

Biletele pentru acest spectacol, cu prețuri de 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei, pentru elevi, studenți, pensionari (rândul 1 și rândul 11, în limita locurilor disponibile) pot fi achiziționate de la agenția TSC sau online, de pe platforma www.mystage.ro. La achiziția online se percepe o taxă suplimentară, pentru „Memoria apei“ fiind disponibile bilete la prețurile de 22,10 lei și 32,90 lei.

Agenția de bilete a TSC este deschisă luni, în intervalul orar 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00.

„Ursul“ – duminică, 22 septembrie

Duminică, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să (re)vadă unul dintre spectacolele de mare succes din repertoriul TSC: „Ursul“, de Cehov, în regia lui Felix Alexa, un spectacol în care se trece cu o ușurință spectaculoasă de la ură la iubire, cu Marius Bodochi, Dana Dumitrescu și Marian Adochiței în distribuție. Scenografia comediei este semnată de Carmencita Brojboiu.

ursul teatrul de stat constanta

„Cea mai frumoasă soție“ – vineri, 27 septembrie

Cu „Cea mai frumoasă soție“, descinsă din vodevilul francezului Eugène Labiche, publicul se va (re)întâlni, vineri, 27 septembrie, de la ora 19.00. Comedia…  alb-negru, în viziunea regizorală și senografică a lui Mihai Constantin Ranin, îi va (re)aduce pe scena constănțeană pe Florina Stănculeţ / Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

cea mai frumoasa sotie teatrul de stat constanta

„Cea mai frumoasă soție“ a intrat în repertoriul TSC în toamna lui 2016.

„Gaițele“  – sâmbătă, 28 septembrie

Sâmbătă, 28 septembrie, publicul este invitat să intre într-un… cuib de viespi, în clanul Dudulenilor. Tragicomedia lui Alexandru Kirițescu, pusă în scenă de Lucian Iancu în 2012, le va avea în rolurile principale pe Dana Dumitrescu, în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei). Alături de ele vor evolua: Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Gaitele teatrul de stat constanta

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

„Testosteron“ – duminică, 29 septembrie

La TSC, luna septembrie se va încheia cu comedia „Testosteron“, după textul polonezului  Andrzej Saramonowicz. Spectacolul nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licențios, este pus în scenă de regizorul Traian Șoimu și are în distribuție șapte actori: Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip.

testosteron teatrul de stat constanta

Premiera comediei a avut loc în martie 2018.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța – Marian Adochiței

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *