Mihaela Onesa vă invită la „Întâlniri cu pisici“

Iubitorii de artă sunt așteptați la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pentru a descoperi un univers al… pisicilor. Nu este vorba despre reprezentări antice ale misterioaselor feline, ci despre expoziția de pictură și grafică a Mihaelei Onesa.

Surse de inspirație pentru realizarea expoziției au fost pisicile de acasă și de la atelier, dar și micile feline domestice pe care le întâlnește pretutindeni.

Pisica este un simbol prezent în numeroase civilizații și timpuri ale lumii cu semnificații dintre cele mai diferite. De exemplu, în Egiptul Antic, pisica era venerată și considerată simbol al lunii, în timp ce în spațiul celtic simboliza răul și era sacrificată în ritualuri religioase. În zilele noastre, când spunem pisică, ne gândim, în primul rând, la feminitate, mister și independență.

Am ales ca pisica sa fie personajul principal al expozitiei «Întâlniri cu pisici», așa cum sugerează și numele. Lucrările au căpătat viață pe parcursul ultimilor doi ani și înfățișează scene cotidiene din viața fiecărui iubitor de pisici, iar scenografia pregătită îi va ajuta pe vizitatori să intre cu ușurință în atmosferă“, a spus, pentru culturaconstanta.ro, Mihaela Onesa.

Vernisajul expoziției este programat miercuri, 18 septembrie, de la ora 18.00, la etajul al II-lea al Muzeului de Istorie Constanța. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Constanţa I şi Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanţa.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *