„Medalion Dinos Constantinides“, vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ celebrează personalitatea compozitorului american de origine greacă Dinos Constantinides vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00. prin concertul simfonic „Medalion Dinos Constantinides“, sub bagheta dirijorului Jonathan Griffith.

În program se vor afla lucrări din creația lui Dinos Constantinides: Concert pentru flaut, harpă și orchestră, „Threnos of Creon“, pentru corn englez și orchestră de coarde, Muzică pentru orchestră de coarde, „Homage“ – Concert popular pentru flaut și orchestră, Concert pentru vioară, violoncel și orchestră, „Phoenix“, „Storytelling“, pentru flaut și orchestră de coarde, „Transformations“, pentru oboi și orchestră.

Soliști vor fi: Iris Derke, Esther Waite, Gabriela Werries, Johanna Cox Pennington, Luis Casal, Isaac Casal, Athanasios Zervas și Niloufar Iravani.

Compozitorul Dinos Constantinides s-a născut pe 10 mai 1929, în Ioannina, Grecia. La Conservatorul din Atena a studiat vioară și teorie muzicală perfecționându-se apoi în studiul viorii la Școala Juilliard din New York. Diploma de master în muzică a obținut-o la Universitatea Indiana devenind doctor în compoziție muzicală la Universitatea de Stat din Michigan.

Compozițiile sale sunt prezentate în instituții de cultură din întreaga lume. De-a lungul anilor,  Dinos Constantinides a fost distins cu numeroase premii pentru creațiile sale, printre care: Premiul I la Concursul Internațional Brooklyn College (1981), Premiul cel mare la Concursul de compoziție Delius (1997) și Premiul Glen New York (1989).

Bilete

Biletele pentru „Medalionul Dinos Constantinides“ sunt puse la vânzare la agenția teatrului și online.

Copiii, elevii și studenții vor plăti 8 lei pe un bilet, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie. Biletele fără reduceri au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.

Luni, miercuri, joi și vineri, agenția este deschisă între orele 11.00-17.00. În zilele de marți, este deschisă.
Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacol, agenția funcționează între orele 18.15-19.00. În zilele fără spectacol, agenția va fi închisă. Rezervările telefonice se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0241.481.460.

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de pe tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *