„Glass Nouveau – Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu“, la Muzeul de Istorie

Iubitorii de frumos sunt așteptați la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, la vernisajul expoziției „Glass Nouveau – Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu“.

Evenimentul, organizat de Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT din București și instituția-gazdă, va avea loc vineri, 20 septembrie,  de la ora 13.30, la etajul al doilea al muzeului, în prezența autorului.

Vernisajul va fi precedat de o demonstrație în tehnica vitraliului pentru elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria“ și Școala gimnazială nr 39 „ Nicolae Tonitza“.

„La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului în care sunt realizate oglinzile care alcătuiesc acestă expoziție este în mare bazată pe experimentele continue ale autorului și pe creativitatea sa care a căutat îndelung modul ideal în care să se manifeste și în atelierul său din Orăștie, judeșul Hunedoara a creat brandul «Căsuța cu Vitralii».

Asociația culturală DAR DEVELOPMENT, care sprijină artele, dar și demersurile care pun în valoare patrimoniul, a decis să se implice în promovarea acestei forme artistice care își are origini vechi, dar a cunoscut o interesantă revenire la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea prin curentul Art Nouveau, a cărui influență se regăsește în titlul expoziției. Putem întâlni influența acestui curent în multe dintre lucrările din expoziție, într-una din ele putem găsi chiar o temă din arhitectura clădirii emblematice a Constanței, Cazinoul, la acestea se adaugându-se numeroase alte influențe de la baroc la pop-art-ul  anilor ’70“, spun organizatorii.

Expoziția „Glass Nouveau – Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu“ va fi deschisă până pe 20 octombrie. Lucrările pot fi achiziționate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul firmei arădene Millefiori, producătoare de bijuterii sticlă de Murano, Fundației Sfinții Martiri Brâncoveni, Grădiniței și Școlii Brâncovenești din Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *