Teatrul „Căluțul de mare“ amână deschiderea stagiunii

Cele două spectacole cu care Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ voia să deschidă, în acest weekend stagiunea 2020-2021, „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani“ – sâmbătă, 12 septembrie și „Mica sirenă“ – duminică, 13 septembrie, au fost anulate.

Măsura a fost luată pe 9 septembrie, din motive privind siguranța micilor spectatori și a actorilor, în contextul epidemiologic actual.

„Teatrul pentru Copii și Tineret «Căluțul de mare» din Constanța anunță că spectacolele instituției, ce urmau să fie susținute în weekend-urile 12-13 septembrie 2020 și 19-20 septembrie 2020, vor fi anulate pentru a evita orice pericol de contaminare, din cauza faptului că o parte dintre actorii angajați ai teatrului nostru au colaborat la ultima premieră de la Teatrul de Stat Constanța, având contact direct cu actorul confirmat cu Covid-19 din această instituție, conform prevederilor legale din Ordinul Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 1495/2020, publicat în Monitorul Oficial partea I, nr. 801 din 01 septembrie 2020, cap. IX, alin.1, pct. c), toate persoanele care au fost contacți direcți vor intra in izolare timp de 14 zile, până la data de 21 septembrie 2020.

Astfel, spectacolele programate nu mai pot fi susținute, deoarece actorii care sunt în izolare erau în distribuția pieselor de teatru programate.

Îi asigurăm pe spectatorii noștri mici și mari, că spectacolele programate în weekend-ul 12-13 septembrie vor fi reluate pe 26-27 septembrie 2020, aplicând toate măsurile de siguranță, conform legii – spațiile vor fi dezinfectate cu o firmă autorizată în acest sens, respectând strict toate prevederile legale pentru evitarea răspândirii noului coronavirus“, au transmis reprezentanții instituției de cultură constănțene.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *