Spectacole online pentru copii, în dar de la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ vine în întâmpinarea publicului său fidel și îi propune să urmărească spectacole online, în weekend-urile 21-22 martie și 28-29 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19.

Știm cât de important este teatrul pentru copiii noștri și cât de mult s-au obișnuit micuții alături de părinți, bunici și prieteni să ne treacă pragul duminică de duminică. De aceea, venim în întâmpinarea dumneavoastră, dragii noștri micuți, și vă invităm, ca pe parcursul acestei perioade, să vizionați online spectacole din repertoriul nostru, în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, pe pagina de Facebook a Teatrului «Căluțul de mare» sau accesând link-ul paginii de Facebook a Teatrului «Căluțul de mare» de pe site-ul www.teatruldelamare.ro“,  spun reprezentanți ai instituției de cultură.

Sâmbătă, pe 21 martie, de la ora 10.00, micii spectatori sunt așteptați să vadă o adaptare după basmul „Prințesa și broscoiul“, de Frații Grimm. Spectacolul este recomandat grupei de vârstă 4+. Regia și scenariul sunt semnate de Cristian Mitescu, iar scenografia este creația constănțencei Eugenia Tărășescu-Jianu, premiată de UNITER în 2017 „pentru o carieră excepțională în teatrul de păpuși și marionete“.

printesa si broscoiul teatrul pentru copii constanta

Duminică, 22 martie, de la ora 10.00, copiii o vor vedea pe „Degețica“, eroina poveștii lui Hans Christian Andersen. Spectacolul este recomandat copiilor de la trei ani în sus. Dramatizarea poveștii și regia sunt semnate de Toma Hogea, scenografia e creată de Mihai Pastramagiu, muzica, de Tibor Cari, iar coregrafia de Geta Răvdan-Huncanu. De light design s-a ocupat Adrian Buliga.

degetica teatrul pentru copii si tineret calutul de mare constanta

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 10.00, cea mai frumoasă eroină din basmele Fraților Grimm, Albă-ca-Zăpada, va urca pe scenă pentru micii spectatori de acasă. Regia este semnată de Bogdan Drăgulescu, scenografia e creația Danielei Drăgulescu, iar muzica e creată de Liviu Prossi. Spectacolul este destinat grupei de vârstă 3+.

alba ca zapada teatrul pentru copii si tineret constanta

 

Duminică, 29 martie, tot de la ora 10.00, micii spectatori vor urmări spectacolul Lebedele“, o adaptare după celebra poveste a lui Hans Christian Andersen, în regia lui Cristian Mitescu, cel care a realizat și scenariul… cu rime, și scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu. Spectacolul este dedicat grupei de vârstă 6+.

Amintim că Teatrul „Căluțul de mare“, la fel ca și celelalte instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța (CJC), și-au suspendat activitatea cu publicul pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, ca urmare a Dispoziției nr. 109 emisă de CJC pentru modificarea Dispoziției nr. 105/ 10.03.2020.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *