Se redeschide Edificiul Roman cu Mozaic. Constănțenii pot vedea și Tezaurul arheologic al Constanței

După ce mai bine de două luni a fost închis, din cauza epidemiei provocate de COVID-19, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța redeschide pentru public, din 20 mai, Sala Tezaur de la parterul instituției de cultură, dar și Edificiul Roman cu Mozaic.

De asemenea, începând de miercuri, 20 mai, vor putea fi vizitate încă alte muzee din județ, aflate în subordinea MINAC: Muzeul de la Histria și Muzeul de la Adamclisi. Acestea vor putea fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 10.00-12.00 și 13.00-16.00, intervalul orar 12.00-13.00 fiind alocat pentru aerisire, igienizare și dezinfectare.

„Pentru protejarea sănătății vizitatorilor, dar și a personalului angajat al MINAC, nu se va asigura serviciul de ghidaj. Limita de vizitatori va fi de șase persoane simultan în Sala Tezaur și șase persoane simultan la Edificiul Roman cu Mozaic, cu păstrarea distanței regulamentare de doi metri și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție (medicinale/non-medicinale)“, au transmis reprezentanții MINAC.

De  asemenea, pe  15 mai, MINAC a deschis cetățile Histria și Adamclisi, precum și Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani, care pot fi vizitate între de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, fără a se asigura ghidajul.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *