De ce (mai) avem nevoie de poezie în plină pandemie

Poezia, considerată, pe nedrept, de către unii prea sentimentală, deoarece exprimă emoțiile și gândurile creatorului său, este și o cronică a prezentului, deoarece ea exprimă și frământările și angoasele unei societăți. În plus, poezia modifică starea de spirit fiind adesea o sursă de optimism, având şi un rol mobilizator, atunci când situaţia o cere. De aceea, în această perioadă marcată de pandemia COVID-19 este necesar a nu uita de Ziua Internațională a Poeziei, care se marchează anual pe 21 martie, la o zi după echinocțiul de primăvară.

„Poeți și poezie în Dobrogea“

Biblioteca Județeană Constanța „I. N. Roman“ s-a pregătit pentru această zi specială, încă de la începutul lunii, prin organizarea, în holul central, a unei expoziții dedicată poeților dobrogeni. Expoziția „Poeți și poezie în Dobrogea“ aduce în prim-plan volume de poezie și poezii publicate în diverse reviste dobrogene purtând semnătura unor autori dobrogeni, precum: Pericle Martinescu, Artur Porumboiu, Ion Roșioru, Sorin Roșca, Iulian Talianu, Nicolae Caratană, Sanda Ghinea, Daniela Varvara, Alexandra Flora Munteanu și Olimpiu Vladimirov.

Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii aprilie, deoarece din 11 martie până la sfârșitul lunii (cu posibilitate de prelungire), Biblioteca Județeană Constanța este închisă, ca urmare a măsurilor luate de autorități, pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *