Daruri digitale, de sărbători, din partea Bibliotecii Județene Constanța

La final de an, Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ le-a pregătit o surpriză constănțenilor publicând în premieră, în format digital, pe site-ul său, bjconstanta.ro, o serie de culegeri de colinde, calendare vechi și alte documente.

Datini de Craciun si Anul Nou expozitie carte biblioteca judeteana constanta

Este vorba despre: „Bună seara lui Crăciun – Colinde din nordul Ardealului“, de Nistor Chira, „Calendar 1937“, „Calendar pentru cititul Sfintei Scripturei pe anul 1901“, „Calendarul Dobrogea română 1944“, întocmit de Tiberiu Petrilla-Slătineanu, „Calendarul Episcopiei Constanţa pe anul dela Hristos 1946“, „Calendarul plugarilor pe 1925“, „Calendarul sătesc pe 1940“, întocmit de Al C Aldea, „Colinde de Crăciun din regiunea Cohalmului jud Târnava-Mare“, culese de Gheorghe Cernea, „Crăciun 1941. Poeme“, „Crăciunul copiilor. Antologie“, de Constantin P David şi Mihail Rangu, „Datini şi munca“, de Apostol D Culea, „Poveşti de Crăciun“ (1914), de Ion Dragoslav, „Seară de Crăciun“, de Langstone Hughes, „Sărbătorile la români. Crăciunul“, studiu etnografic de Tudor Pamfile (1914).

Datini de Craciun si Anul Nou expozitie carte biblioteca judeteana constanta

Aceste „daruri“ digitale se alătură expoziției de carte „Datini de Crăciun și Anul Nou“, deschisă în sala „Referințe generale“.

Citește și:

Programul de sărbători la Biblioteca Județeană Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *