Biblioteca Județeană Constanța, închisă în continuare. Solicitările de documente se pot face online

Cei care așteaptă să revină la Biblioteca Județeană Constanța (BJC) „Ioan N. Roman“, pentru studiu în sălile de lectură, pentru a împrumuta cărți sau pentru a participa la activitățile cultural-educative, găzduite constant, mai au de așteptat.

Instituția de cultură, închisă în a doua decadă a lunii martie din cauza pandemiei provocate de COVID-19, se va redeschide în aprox. 10 zile, în condiții care să asigure siguranța utilizatorilor, cu precizarea că reînceperea activității se va face treptat, astfel încât, pentru o anumită perioadă, nu toate serviciile vor funcționa ca înainte.

„Știm că vă gândiți la redeschiderea Bibliotecii pentru public, așa cum ne gândim și noi, bibliotecarii și bibliografii. Ne pregătim să redeschidem Biblioteca pentru public, în condiții de siguranță pentru dvs., în aproximativ 10 zile. Vom anunța din timp data exactă a redeschiderii. Până la acel moment, rămânem în continuare alături de dvs. în mediul virtual!“, a anunțat, pe 18 mai, managerul Bibliotecii Județene Constanța, dr. Corina Apostoleanu.

Solicitări online onorate cu promptitudine

Pe lângă postările online pe care le face zilnic ținând contact cu publicul iubitor de lectură, Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ vine în sprijinul celor interesați (elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi) răspunzând în mod concret solicitărilor de documente (cărți, presă) din colecțiile instituției.

„Vă puteți adresa bibliotecii la adresa de e-mail referinte@bjconstanta.ro, unde vă stăm la dispoziție cu bibliografii tematice concrete și cu scanarea a maximum 30 de pagini, dintr-un document sau mai multe documente (cărți, presă) din colecțiile bibliotecii județene «Ioan N. Roman» Constanța. Timpul de răspuns este de trei-cinci zile, în funcție de complexitatea cererii. Serviciul este gratuit!“, au transmis reprezentanții Bibliotecii constănțene.

Cei interesați de acest serviciu trebuie să acceseze catalogul online al  BJC „Ioan N.  Roman“, la adresa https://bjconstanta.ro/cataloage/, pentru a găsi referințe despre documentele pe care vor să le solicite.

Cei care au apelat până acum la acest serviciu apreciază, în mod deosebit, promtitudinea cu care li s-a răspuns solicitărilor.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *