Muzeul de Artă Populară Constanța, redeschis de Ziua Internațională a Muzeelor

După ce a fost închis mai bine de două luni, din cauza pandemiei provocate de COVID-19, Muzeul de Artă Populară Constanța a fost redeschis publicului vizitator pe 18 mai, chiar de Ziua Internațională a Muzeelor.

Cei care vor trece pragul instituției de cultură în această perioadă vor putea să vadă, pe lângă expoziția de bază, expoziția temporară „Gospodăria tradițională din Dobrogea“.

Accesul în muzeu se va face numai cu mască de protecție care să acopere nasul și gura respectând, totodată, circuitul de vizitare și distanța necesară, limitându-se totodată numărul de vizitatori.

Muzeul este deschis zilnic, între orele 09.00-17.00.

Deși a fost închis pe perioada stării de urgență, Muzeul de Artă Populară Constanța a ținut constant contactul cu publicul, pe pagina sa de Facebook, dar și pe site, prezentând printre altele, sub forma de tururi virtuale, colecțiile care alcătuiesc expoziția permanentă a Muzeului de Artă Populară Constanța: ceramică, prelucrarea artistică a lemnului, meșteșugul prelucrării metalului, icoane pictate pe sticlă, obiecte de cult și icoane pe lemn, țesături pentru decorul interiorului, costume populare românești, scoarțe.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *