„Despre dragoste, cu onestitate“, de vorbă cu Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu, la Biblioteca Județeană Constanța
La început de săptămână, Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu invită constănțenii sensibili la o discuție „Despre dragoste, cu onestitate“.
Întâlnirea cu cele două scriitore, prilejuită de apariția recentului volum „Simona“, închinat memoriei Simonei Catrina, va avea loc luni 21 octombrie, de la ora 18.30, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ și va fi moderată de Angela Doicescu și Enache Tușa.
Mama Simonei și cea mai bună prietenă a regretatei scriitoare, Alice, vor vorbi despre cea care nu mai este într-o seară specială: în ajunul zilei de naștere a Simonei Catrina, pentru că pe 22 octombrie ar fi fost ziua sa de naștere.
„Într-o eră a iubirilor grăbite, a cuvintelor și sentimentelor mai mult virtuale decât palpabile, scriitoarele Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu, autoarele cărții recent lansate de Editura Cărțile Tango, «Simona», își invită cititorii și prietenii la o conversație onestă despre dragoste, despre marea dragoste, despre prietenie și despre uimitoarea lor parteneră de scris și de suflet, scriitoarea și jurnalista Simona Catrina, căreia i-au dedicat cel mai recent volum al lor.
În spațiul primitor al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, luni, 21 octombrie, de la ora 18.30, Angela Doicescu, profesoară a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța și Enache Tușa, sociolog, vor modera o discuție autentică, vie, generatoare de răspunsuri și de noi întrebări, în care cele două invitate, Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta, vor povesti despre miracolele și dezastrele iubirii, despre evoluția obligatorie a sufletului, despre relația uimitoare pe care au avut-o, una ca mamă și amândouă ca prietene, cu talentata Simona Catrina, al cărei stil plin de umor nebun, dulce-amărui, va rămâne, pentru totdeauna, inimitabil“, spun organizatorii evenimentului.
La finalul întâlnirii, se vor oferi autografe pe volumele Editurii „Cărțile Tango“: „Simona“, de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta, „Andiamo“, de Simona Catrina și Alice Năstase Buciuta, „Codul nebunelor maniere“ și „Sex în perversiune clasică“, de Simona Catrina, „Dragostea e un bonsai“, de Alice Năstase, „Memoria ca zester“, de Nina Cassian și multe altele.