Biblioteca Județeană Constanța se pregătește de nocturnă

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ a pregătit sâmbătă, 25 septembrie, o mulțime de activități, reunite sub genericul „Noaptea bibliotecii“, dedicate în special publicului tânăr.

Startul manifestărilor nocturne se va da astăzi, de la ora 16.00, în aulă, cu un atelier de jocuri și improvizații teatrale pentru adolescenți, susținut de Arina Cojocaru și trupa „Praf de stele“. Activitățile se vor încheia la ora 23.00.

În program sunt incluse o serie de alte activități dedicate adolescenților, dar mai ales copiilor: ateliere de legare de carte pentru copii, teatru de umbre „Scufița informatică“, jocuri de cultură generală – „Labirintul cu cărți“, atelier de semne de carte – „Furnicuța hărnicuță“, coordonat de membrele asociației „Cusături dobrogene“, atelier de grafică „Micul făurar“, susținut de prof. Oana Călinescu de la Centrul Cultural „Teodor T. Burada“.

În program mai sunt incluse o expoziție pentru toate vârstele, „Regina Maria. Poveștile Reginei Maria. Regina și marea“, o întâlnire a cititorilor cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu, un recital poetic – „Poezie cu parfum de cafea“, precum și un recital de muzică pe versuri ale poeților din detenția comunistă.

De asemenea, se pot face și înscrieri și se vor face și tururi ghidate ale Bibliotecii, între orele 16.00-23.00, cu grupuri formate din minimum cinci și maximum 15 persoane, iar vizitatorii vor primi în dar câte o carte.

Pe parcursul întregului eveniment, participanții la activități și vizitatorii vor purta mască medicală sau non medicală.

program noaptea bibliotecii 2021

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *