Propunerea Radio Constanța de 1 Decembrie: expoziție și spectacol „România 100 – Eu Aleg România“

De 1 Decembrie, ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Radio Constanța, în colaborare cu City Park Mall, le-a pregătit constănțenilor momente speciale, menite a-i face să se simtă mândri că sunt români.

De la ora 17.00, în fața publicului vor susține un spectacol impresionat interpreții de muzică populară: Elena Sima, Mituța și Dumitru Ridescu, Marian Vijoi, Iustina Ispas, Elena Chirică, Ioan Chirilă și Aurel Sava. Alături de ei se va afla și ansamblul folcloric dobrogean Româncuța din Cumpăna.

eu aleg romania spectacol aniversar afis

 

Mai mult, până pe 20 decembrie, cei care pășesc pragul centrului comercial vor putea vedea expoziția „Eu aleg România 100 – Istoria românilor în 100 de momente esențiale“, care redă în imagini însoțite de un scurt text descriptiv, 100 motive de mândrie. O parte dintre cele 100 de imagini fac trimitere la spațiul dobrogean. Le puteți descoperi văzând expoziția. Amintim doar de Gânditorul de la Hamangia și perechea sa, Monumentul Triumfal de la Adamclisi, Bisericuțele rupestre de cretă de la Basarabi/ Murfatlar.

„Cele 100 de momente esențiale din istoria românilor, surprinse în expoziția «Eu aleg România 100», sunt reflectate și în scurte documentare video, realizate de Radio Constanța și celelalte posturi publice terioriale și locale din  rețeaua Radio România și pot fi accesate pe site-ul eualegromania.ro și pe canalul YouTube  al proiectului“, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Radio Constanța.

Expoziția a fost deschisă inițial, pe 28 septembrie, în Parcul Arheologic Constanța, lângă statuia „Victoria“, realizată de sculptorul Boris Caragea.

eu aleg romania 100 constanta

„România 100 – Eu Aleg România“ este un proiect cultural Radio România, prin Radio Constanța, susţinut de Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *