Premieră mult așteptată la Teatrul „Oleg Danovski“: „Centenarul Marii Uniri – Un Centenar de muzică românească“

Cea de-a treia seară din cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția cu numărul 44, eveniment organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, este și cea mai așteptată, deoarece ea aduce cu sine o premieră: spectacolul „Centenarul Marii Uniri – Un Centenar de muzică românească“.

Așadar, vineri, 2 noiembrie, de la ora 18.30, se anunță un eveniment de zile mari pe scena Teatrului „Oleg Danovski“, regizat de Mihai Constantin Ranin, cel care semnează și scenografia, precum și light design-ul.

Va fi un spectacol complex, structurat în două părți, cu muzică, dar și cu balet. Coregrafia e realizată de Horațiu Cherecheș, iar conducerea muzicală îi aparține maestrului Cristian Brâncuși.

Spectacolul „Centenarul Marii Uniri – Un Centenar de muzică românească“ se va desfășura cu participarea orchestrei, corului și baletului instituției de cultură.

Un spectacol total cu muzică și dans

Prima parte a spectacolului este gândită sub forma unui concert cu orchestra pe scenă, care îi va avea în prim-plan pe violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Marin Cazacu, sub conducerea muzicală a maestrului Cristian Brâncuși. În partea a doua, va fi un spectacol pe scenă cu orchestra în fosă.

Alături de cei trei reputați instrumentiști bucureșteni, soliștii spectacolului vor fi violonistul Sebastian Tegzeșiu, pianista Andreea Bratu, sopranele Smaranda Drăghici, Ionela Duma, Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu și Daniela Vlădescu, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Mădălin Băldău, Doru Iftene și Răzvan Săraru, precum și baritonii Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel. Dirijor va fi Inga Postolache.

Soliştii momentelor coregrafice din partea a doua a spectacolului vor fi: Adrian Mihaiu, Irina Ganea-Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Mizuki Kubota, Douglas Stewart și Ryan Brown.

Duminică se aude… „Flautul fermecat“

Biletele pentru acest spectacol au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Studenții, pe baza carnetului de note, și pensionarii, pe baza cuponului de pensie, vor plăti 15 lei pe un tichet. Pentru copii, inclusiv pentru elevii de gimnaziu și de liceu, prețul unui bilet este de doar 8 lei.

Cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, aflată sub semnul Centenarului, continuă la Teatrul „Oleg Danovski“ până pe 25 noiembrie.

Săptămâna aceasta, următorul spectacol, „Flautul fermecat“, de Mozart, sub bagheta maestrului Radu Ciorei, este programat duminică, 4 noiembrie, de la ora 18.30.

Prietenia româno-turcă, o formulă de succes confirmată în „Cavalleria Rusticana“ și „Paiațe“

Concertul Prieteniei Româno-Turce, sub semnul aniversărilor, la Teatrul „Oleg Danovski“

La Teatrul „Oleg Danovski“ începe, sub semnul Centenarului, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 44-a

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *