„O poveste într-o poezie“, concurs de recitat poezii și monologuri, la prima ediție

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare“ va găzdui, sâmbătă, 6 aprilie, începând cu 10.00, prima ediție a concursului de recitat poezii și monologuri „O poveste într-o poezie“.

Concursul, organizat de instituția gazdă, în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis“ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani, fiind structurat pe trei grupe de vârstă.

La grupa de vârstă 6-8 ani, secțiunea Poezie, s-au înscris 22 de copii, iar la secțiunea Monolog, 9 copii.

La grupa de vârstă 8-10 ani, secțiunea Poezie, vor participa 9 elevi, iar la secțiunea Monolog, 10.

La grupa de vârstă 10-14 ani, secțiunea Poezie, vor concura 5 copii, iar la Monolog, 15 elevi.

Juriul și premii

Juriul concursului este format din teatrologul Anaid Tavitian, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, redactorul Radio România Constanța, Liliana Moldoveanu și actrița Claudia Zaharia de la Teatrul „Căluțul de mare“.

Premiile acordate copiilor vor consta în diplome și cărți. Se vor acorda Trofeul concursului, premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă.

Organizatorii pot acorda și alte premii, precum cele de: popularitate, expresivitate, dicție.

Notă: Pentru cei care se întreabă care este forma corectă la plural a substantivului „monolog“, culturaconstanta.ro ține să precizeze că potrivit DOOM (ediția a doua), forma corectă este „monologuri”. Cuvântul apare în DOOM2 cu „!”, ceea ce înseamnă că la acest cuvânt s-au făcut modificări față de ediția I, unde era corectă forma „monoloage”.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *