O parte din donația magistratului Ioan Dumitrescu, expusă la Muzeul de Artă Constanța

Publicul constănțean va putea admira în această lună, pe simezele Muzeului de Artă Constanța, începând de joi, 6 ianuarie, o serie de lucrări de grafică semnate de artiști consacrați, din perioadele modernă și contemporană, precum Theodor Aman, Iosif Iser, Francisc Şirato, Theodor Pallady, Jean Al. Steriadi, Miliţa Petraşcu și Aurel Băeşu.

Expoziția reunește 32 de lucrări de grafică, o parte din cele 83 de opere care au intrat în vara anului 2020 în patrimoniul Muzeului de Artă Constanța, la dorința expresă a magistratului bucureștean Ioan Dumitrescu, adusă la îndeplinire de către executorii săi testamentari.

Expoziția face parte din proiectul anual „Muzeul din depozit“, care a debutat în 2015. Acesta constă în expunerea temporară a unor lucrări din depozitul instituției constănțene, păstrate în condiții speciale, conform normelor de conservare.

Publicul iubitor de artă va avea ocazia rară de a admira lucrări ale unor nume prestigioase ale artelor vizuale românești, din perioadele modernă și contemporană, lucrări care sunt păstrate în depozitul de grafică al muzeului, întrucât ele necesită condiții speciale de conservare. Pe simeze se vor regăsi lucrări semnate de Theodor Aman, Iosif Iser, Francisc Şirato, Theodor Pallady, Jean Al. Steriadi, Constantin Piliuţă, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Ştefan Constantinescu, Iosif Rosenbluth, Miliţa Petraşcu, Aurel Băeşu, Viorel Huşi, Ion Anestin, Ion Murariu“, au precizat reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.

Expoziţia va fi deschisă toată luna ianuarie. Accesul publicului se va face în conformitate cu reglementările legislative în vigoare privind evoluția virusului SARS-CoV-2.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *