O paradă de costume antice a deschis Festivalul de Teatru „Miturile Cetății“

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății“, așteptat cu nerăbdare de către constănțeni, a fost deschis, miercuri seară, cu o paradă de costume antice, realizate de specialistul Muzeului de Arheologie „Callatis“ din Mangalia Iulia Bădin.

Tinerii care au defilat în fața Teatrului de Stat Constanța au arătat constănțenilor de astăzi cum se îmbrăcau odinioară, în antichitate, locuitorii acestor meleaguri. „Așa arătau callatienii și tomitanii“, a spus muzeograful Iulia Bădin, care a precizat că a încercat să redea întocmai textura materialelor, culorile, coafura și machiajul specifice Greciei clasice până în perioada elenistică.

Parada, o veritabilă încântare a privirii, a continuat, jumătate de oră mai târziu, cu primul spectacol din festival: „Zaraza“, o explozie de culoare, veselie și de amărăciune, la un loc, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, care a realizat și costumele acestei producții a Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploiești. El a stârnit amintiri, pe celebrele cântece ale lui Zavaidoc, Jean Moscopol, Titi Botez și Maria Tănase, pentru a enumera doar câteva dintre numele care au scris istoria romanțată a Bucureștiului interbelic.

„Zaraza”, în regia lui Răzvan Mazilu, la Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” 2018.

„Zaraza”, în regia lui Răzvan Mazilu, la Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” 2018. Mai multe detalii citiți pe culturaconstanta.ro, partener media al Festivalului „Miturile cetății”: https://culturaconstanta.ro/o-parada-de-costume-antice-a-deschis-festivalul-de-teatru-miturile-cetatii/

Geplaatst door Cultura Constanta op Woensdag 20 juni 2018

Cel de-al doilea titlu din cadrul Festivalului „Miturile Cetății”, ziua întâi, a luat forma un show pirotehnic în aer liber, în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.  „Regatul de foc” a avut un puternic impact vizual, a fost un spectacol în care protagoniștii, membri ai trupei clujene Famous Art, nu au rostit nimic, iar spectactorii au rămas… muți de uimire.

„Regatul de foc“ – Famous Art la Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” Constanța 2018.

„Regatul de foc“ – Famous Art, la Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” 2018. Mai multe detalii citiți pe culturaconstanta.ro, partener media al Festivalului „Miturile Cetății”: https://culturaconstanta.ro/o-parada-de-costume-antice-a-deschis-festivalul-de-teatru-miturile-cetatii/

Geplaatst door Cultura Constanta op Woensdag 20 juni 2018

Seara s-a încheiat pe scena din Piața Ovidiu cu un concert, în formulă de trio, nu de cvartet, din cauza problemelor de sănătate ale contrabasistului, Eugen Amarandei, Astfel, violoncelistul Adrian Naidin, percuționistul (și un talentat pictor, a asigurat Naidin) Gabriel Bălașa și pianistul Sorin Zlat au purtat publicul numeros „Pân’ la cer”, prezentându-i un melanj de jazz și de folclor autentic românesc. Un spectacol cu care la iarnă, cei trei artiști și colegul lor absent, vor pleca peste hotare, pentru ca să vadă și străinii ce comori au români, mai ales că această muzică ilustrează două filme prezentate la Berlinală.

Ce se poate vedea, în seara aceasta, în ziua a doua a Festivalului „Miturile cetății”:

Butoiul cu pulbere”, regia Marcel Țop, Teatrul Municipal Baia Mare – Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, ora 17.00

„Dionysos”, după Euripide, regia Daniele Salvo, Teatrul de Stat Constanța – Teatrul de Stat Constanța, ora 19.00

„Omul-oglindă”, spectacol stradal susținut de Famous Art – Piața Ovidiu, orele 19.30-20.30

„Antigona”, regia Mc Ranin, Teatrul Al. Davilla, Pitești – Termele Romane, ora 21.30

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *