Muzeul Național al Marinei Române se vizitează gratuit de Ziua Dobrogei

Muzeul Național al Marinei Române (MNMR) marchează Ziua Dobrogei cu… intrare liberă, astfel încât instituția de cultură poate fi vizitată gratuit azi, 14 noiembrie, între orele 10.30-18.00.

Cu acest prilej, pasionații de marină pot vizita expoziția permanentă a acestui muzeu unic pe plan național. Totodată, ei pot vedea și expoziția de grafică și pictură „Dincolo de timp“, expoziția „Istoria parașutismului militar“, dar și modulul expozițional al Cercetașilor Marini.

Membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România și instituție-fanion a Statului Major al Forțelor Navale în domeniul istorie navale, MNMR deține un bogat patrimoniu format din piese de o valoare excepțională. Multe dintre ele sunt unicat în lume: amfore antice și medievale, uniforme autentice de marină, machete reprezentând nave istorice și tradiționale marinărești.

„Vedetele“ expoziției permanente sunt amfora cu seu de oaie solidificat, descoperită în Marea Neagră, având o vechime de aprox. 1800 de ani, monoxila de pe vremea lui Vlad Țepes, costumele de scafandru greu, lentilele farului de la Tuzla. Nu trebuie uitate nici reprezentările în mărime naturală ale dacilor și ale romanilor, descinși parcă de pe Columna lui Traian.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *