Muzeul de Artă Populară Constanța inaugurează programul educativ „Atelierul de acasă“

În așteptarea celui mai mare praznic al creștinătății, Învierea Domnului, Muzeul de Artă Populară Constanța îi invită pe micii constănțeni să descopere motivele decorative străvechi care înnobilează ouăle de Paște.

Activitatea de „documentare“, dublată de una de creație, se va desfășura acasă, în condiții de siguranță deplină. Aici, în spațiul special amenajat de părinți, copiii cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, vor putea să picteze ouă de polistiren inspirându-se din modelele puse la dispoziție de muzeu, pe pagina de Facebook, precum: crucea, spicul de grâu, calea rătăcită, coarnele berbecului, creasta cocoșului, frunza de stejar, crenguța de brad.

Pe lângă inspirație și oul de polistiren, de dimensiune medie, copiii mai au nevoie de un băț de frigăruie, o pensulă și acuarele.

Odată creația desăvârșită, cei mici îi vor atașa o etichetă, pentru a o trimite, prin intermediul părinților, la muzeu, unde va fi inclusă într-o micro-expoziție temporară cu tematică pascală. Micile creații se vor primi până pe 23 aprilie.

„Copiii participanți vor fi răsplătiți cu diplome și cu recunoașterea meritului de a fi mici creatori care își expun lucrările într-o expoziție dedicată lor, găzduită de muzeu“, au precizat reprezentații muzeului.

Acțiunea creativă cu titlul „Motive decorative tradiţionale pe ouă“ este cuprinsă în programul educativ „Atelierul de acasă“, inițiat de Muzeul de Artă Populară Constanța. Acesta se va desfășura pe parcursul întregului an fiind adaptat în funcție de sărbătorile de peste an.

Muzeograful Mihaela Dragomir va oferi informații suplimentare la numărul de telefon 0241 61 61 33.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *