Muzeul de Artă Constanța. Dedicație muzicală de Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, iubitorii de frumos de pretutindeni sunt invitați să facă o vizită virtuală în spațiile expoziționale ale Muzeului de Artă Constanța, pentru a descoperi, pe un fundal muzical original, capodopere semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Dimitrie Ghiață, Alexandru Phoebus, Rodica Maniu Mützner și Ion Țuculescu.

Fundalul sonor este oferit de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, care interpretează în Sala „Nicolae Grigorescu“, „Făurăria lui Brâncuși“, compusă special pentru ei de către maestrul Viorel Munteanu.

Înregistrarea, disponibilă pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Constanța, precum și pe paginile celor doi muzicieni, face parte din proiectul „Music4All“, prin care se promovează creațiile semnate de patru compozitori contemporani: Adrian Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Ulpiu Vlad și Viorel Munteanu. Proiectul este produs de Asociația Culturală „Innovarte“ cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului.

În cadrul aceluiași proiect, pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, violonista Diana Jipa a fost urmărită în ambianța Muzeului de Sculptură „Ion Jalea“, interepretând „Cocoșul“ maestrului Ulpiu Vlad.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *