Invitație de a redescoperi portul popular de sărbătoare

De Ziua Națională a României, mai mult parcă decât în orice altă zi din an, portul popular de sărbătoare se află în prim-plan, fiind un simbol al identității naționale.

Cu acest prilej, Muzeul de Artă Populară Constanța invită constănțenii, dar și pe cei aflați în trecere prin urbea de la malul Mării Negre, să (re)descopere farmecul de altădată al satului tradițional trecând pragul instituției de cultură, pentru a admira expozițiile permanentă și temporară.

Expoziția permanentă a muzeului oferă vizitatorului, fie el român sau de pe alte meleaguri, posibilitatea de a descoperi, prin intermediul pieselor de patrimoniu, farmecul de altădată al provinciilor istorice: Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania și Dobrogea. Costumul de sărbătoare, simbol al identității naționale, este foarte bine reprezentat în colecțiile Muzeului de Artă Populară, alături de colecțiile de scoarțe, textile pentru decorul interiorului, ceramică, lemn, metal, icoane pe sticlă, icoane pe lemn și obiecte de cult.

Așadar, de 1 Decembrie, ușile Muzeului de Artă Populară Constanța sunt deschise pentru toți cei care doresc să se întoarcă în trecut, pentru a descoperi ceva din farmecul României Mari. La mulți ani, români!“, a transmis directorul muzeului constănțean, Maria Magiru, printr-un intermediul unui mesaj video, postat pe pagina de Facebook a instituției de cultură.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *