Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului se încheie duminică

Cea de-a 47-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, eveniment organizat și găzduit de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, se va încheia duminică, în acordurile triumfale ale „Aidei“ verdiene.

Până atunci, publicul este așteptat în sala de spectacole pentru a se bucura de ultimele evenimente incluse în programul evenimentului.

„Românie, de ziua ta!“

Miercuri, 1 Decembrie, de la ora 18.30, melomanii sunt așteptați la concertul „Românie, de ziua ta!“, susținut de soliștii și corul Teatrului „Oleg Danovski“.

Vor aduce un omagiu României, la ceas aniversar, artiștii: Laura Eftimie, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Ionela Duma, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Laurențiu Severin și Cristian Caragea. Aceștia vor fi acompaniați de către pianistele Natalia Gribinic, Andrada Ștefan și Silvia Țigmeanu.

Corul Teatrului „Oleg Danovski“ va evolua sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Stanache.

Concert simfonic

Joi,  2 decembrie, tot de la ora 18.30, melomanii sunt invitați la un concert simfonic sub bagheta dirijorului elvețian Michel Dumonthay. În program se vor afla lucrări de Ludwig van Beethoven – Simfonia nr.4 în Si bemol Major, op. 60, Richard Wagner – Uvertura la opera „Olandezul zburător“ și Piotr Ilici Ceaikovski – „Romeo și Julieta“.

„Aida“

Cortina va cădea peste cea de-a 47-a ediție  Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, duminică, după opera verdiană „Aida“, programată să înceapă de la ora 18.30.

Vor da viață personajelor din această capodoperă verdiană soliștii: Akiko Hayakawa din Japonia, Răzvan Săraru, Lăcrămioara Crihană din Galați, Ionuț Pascu și Orest Pîslariu din București, Marius Eftimie, Elena Rotari și Iulian Bratu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul nipon Koichi Inoue.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Eleonora Constantinova, iar scenografia este creată de Grigore Gorduz.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția din incinta Teatrului „Oleg Danovski“. De asemenea, tichetele se pot cumpăra și online, de pe platformele  entertix.ro și myticket.ro.

Accesul în sala de spectacole se va face cu respectarea prevederile legislative în vigoare privind contextul epidemiologic actual.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *