Meșterii lemnari vă așteaptă la Muzeul de Artă Populară Constanța

Dacă iubiți tradițiile și apreciați meșteșugurile străvechi, transmise din tată în fiu, sunteți așteptați la Muzeul de Artă Populară Constanța la evenimentul „Prelucrarea artistică a lemnului“, care se desfășoară în perioada 15-17 august, pe platoul din fața instituției de cultură.

Cei care apreciază frumosul și doresc să-l… ducă acasă sau să-l dăruiască celor dragi pot să cumpere lingurile cu cozi încifrate cu simboluri străvechi realizate de Viorel Marin din Fălticeni, județul Suceava sau pot să-și achiziționeze o sărăriță, numită și „sporul casei“ sai o ladă de zestre în miniatură, acoperită cu crestături, o cruce de mână sau o icoană pe sticlă cu ramă și „capac” din lemn.

De asemenea, meșterul Constantin Lepădatu din Băbeni, județul Vâlcea, încântă publicul prin simplitatea formelor obiectelor gospodărești pe care le lucrează (linguri, tocătoare, găvane și multe altele), unele din ele fiind înnobilate cu crestături.

Mai mult decât atât, puteți vedea meșterii la lucru și le puteți asculta poveștile. Niște povești atât de frumoase despre tradiții și motive decorative, pe cât de frumoase sunt obiectele care ies din mâinile lor! Veniți să vă convingeți!

Evenimentul găzduit și organizat de Muzeul de Artă Populară Constanţa este inclus în seria de manifestări „Meșteșuguri tradiționale“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *