La Teatrul de Stat Constanța, weekend-ul începe… joi. Patru spectacole într-o săptămână

Teatrul de Stat Constanța deschide weekend-ul joi, 23 ianuarie, în ajunul „Micii Uniri“. Așadar, în această joi, ultima zi lucrătoare a săptămânii, constănțenii sunt invitați, de la ora 19.00, la un thriller senzațional, „Lasă-mă să intru“, care bate ca senzație orice film văzut vreodată cu vampiri.

Însă spectacolul „Lasă-mă să intru“, de John Ajvide Lindqvist, în regia lui Vlad Cristache, este mai mult decât un spectacol cu vampiri. Este un spectacol sensibil despre o lume violentă, în care actele reprobabile sunt comise adesea de oameni obișnuiți, aparent inofensivi.

Din distribuţie fac parte: Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Iulian Enache, Mirela Pană/ Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru și Florentin Roman.

„Lasă-,mă să intru“  este o adaptare scenică de Jack Thorne după romanul și thriller-ul suedezului John Ajvide Lindqvist, „Låt den rätte komma in“, traduse în engleză „Let the Right One In“ și „Let me in“. Traducerea textului, după adaptarea scenică a lui Jack Thorne, este realizată de Bogdan Budeș.

Scenografia este semnată de Mădălina Niculae și Andreea Tecla, de light design s-a ocupat Cristi Șimon, de sound design, Liviu Stoica, iar proiecțiile video sunt realizate de Manuela Marcovici.

Pentru că numărul de locuri este limitat (80), deoarece spectacolul se joacă pe scenă, vineri, de la ora 19.00, este programată o altă reprezentație a  thriller-ului „Lasă-mă să intru“.

„Billy Șchiopul“, sâmbătă

Sâmbătă, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să urmărească povestea schilodului din Inishmaan, Billy.

Comedia „Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci și scenografia Iulianei Vîlsan, un melanj de umor, candoare și tandrețe ascuns sub o crustă groasă de cuvinte grosolane și cinice care au rolul de a proteja un „miez“ sensibil, plin de umanitate. De altfel, sub masca durității pe care o poartă aproape toate personajele se ascund sensibilități nebănuite care abia la final se lasă cunoscute.

Din distribuție fac parte: Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară și Mircea Siromașenco.

„Testosteron“, duminică

Săptămâna teatrală se va încheia cu o altfel de comedie, interzisă minorilor „Testosteron“, de Andrzej Saramonowicz, în regia lui Traian Șoimu, cel care s-a ocupat și de adaptarea textului.

Personajele principale sunt interpretate de: Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu.

Decorurile și costumele sunt realizate de Zsolt Fehérvári, asistent de scenografie fiind Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica este semnată de Adrian Mihai. Traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan, coordonator de programe în cadrul Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză al Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Bilete

Biletele, la prețuri de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari), 20 lei (balcon), 30 lei (stal) și 40 de lei (lojă), se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și de pe site-ul mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *