Intrare liberă la Muzeul Național al Marinei Române, de Ziua Marinei Române

Muzeul Național al Marinei Române, unic pe tot cuprinsul țării prin specificul său, va putea fi vizitat gratuit, miercuri, 15 august, de Ziua Marinei Român, în intervalul orar 09.00-16.00.

Această este o ocazie ce nu trebuie ratată nici de turiștii de pe litoral, nici constănțenii care, cu acest prilej, au ocazia să (re)vadă spectaculoasa expoziție permanentă și exponatele-vedetă: amfora cu seu de oaie, solidificat în contact cu apă mării sărată, cu o vechime de aprox. 1800 de ani, monoxila de pe vremea lui Vlad Țepeș, costumele de scafandru greu, lentila farului din Tuzla și altele, fără a uita de dacii și romanii descinși de pe… Columna lui Traian.

De asemenea, pot fi văzute și expozițiile temporare găzduite în această perioadă. Este vorba despre expoziții de pictură care se încadrează tematicii acestei zile: „Marea în culori pe pânză“, semnată de Alexandru Ghinea, membru al Asociației Artiștii Dobrogeni, „Introspecție cromatică“, de Mircea Popițiu, și „Porți albastre, în care expun membre ale Atelierului „Comandor Val Donici“ din cadrul Careului Doamnelor din Liga Navală Română. Celor trei li se adaugă expoziția concursului internațional de modelism „Cupa Tomis“.

„Mai mult, prietenii noștri, Cercetașii Marini, ne vor fi alături și de Ziua Marinei, la noua Zi a Porților Deschise“, au specificat reprezentanții Muzeului Național al Marinei Române.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *