Începe Festivalul Filmului Kazah de la Constanța, ediția a II-a

Iubitorii filmului sunt așteptați, pe 2 și 3 noiembrie, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Filmului Kazah de la Constanța, care se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan în Constanța, împreună cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, „pentru a sărbători împreună cei 26 de ani de parteneriat româno-kazah și 20 de ani de la declararea capitalei Astana!“.

În prima zi a Festivalului Filmului Kazah vor fi prezentate două filme regizate de Rustem Abdrashov. Astfel, vineri, 2 noiembrie, de la ora 15.30, în deschiderea festivalului va fi prezentat filmul istoric  „Sabia cu diamante“, iar de la ora 18.00, va fi proiectat „Darul lui Stalin“.

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 11.30, va putea fi urmărit filmul „Birzhan Sal“, regizat de Rymbek Alpiyev și Doskhan Zholzhaksynov. Festivalul Filmului Kazah de la Constanța, ediția a II-a, se va încheia, cu „Străinul“, de Ermek Tusunov, care va începe de la ora 13.00.

Intrarea la eveniment este liberă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *