Două doze de… „Paliativ“ și „Gin Rummy“, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

Cei care doresc să se trateze de astenia de toamnă sunt așteptați, în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța (TSC), pentru a lua măcar o doză de… „Paliativ“  și a încinge o partidă de… „Gin Rummy“.

Ce este „Paliativ“? Conform dicționarului explicativ, paliativ este: „ 1. Medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza. 2. (sens figurat) Soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă“.

„Paliativ“ este și spectacolul, după un text al lui Radu Popescu, care a intrat recent în repertoriul TSC, după ce a avut premiera la Festivalului de Teatru Independent (FITIC). În acest weekend, el va avea două reprezentații pe scena tomitană: vineri și sâmbătă, de la ora 19.00.

Spectacolul, pus în scenă de Cristian Gheorghe, cu o scenografie realizatăm de Lăcrămioara Dumitrașcu, îi are în distribuție pe actorii: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale și Ana-Maria Ştefan.

«Paliativ» este primul text al lui Radu Popescu montat pe scena unui teatru de repertoriu. Prin acest demers, Teatrul de Stat Constanța oferă o șansă tinerilor talentați din sistemul independent de a se confirma pe o scenă profesionistă. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani. «Paliativ» spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Dramaturgul Radu Popescu înfățișează o lume care pendulează între umanitate și dezumanizare“, spun organizatorii.

„Gin Rummy“, măiestrie în doi sau despre singurătate și alți demoni

Duminică, pe scena TSC vor urca doi mari actori constănțeni, Nina Udrescu și Liviu Manolache, într-un spectacol cu un text incandescent, de actualitate, menit să le pună în valoare calitățile incontestabile, „Gin Rummy“, de Donald Coburn.

Anul acesta, spectacolul, în regia lui Liviu Manolache (care a realizat și ilustrația muzicală) și cu scenografia creată de Eugenia Tărășescu-Jianu, s-a reluat pe scena TSC după zece ani de la premieră.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *