Duo Kitharsis, în recital la Ateneul Român cu „Un veac de muzici uitate“

Duo Kitharsis, format din constănțenii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, va susține un recital de muzică românească, pe 23 octombrie, de la ora 19.00, în sala mică a Ateneului Român, „Un veac de muzici uitate“.

În program se vor regăsi faimoasele „Dansuri populare românești“ ale lui Béla Bartók (1881-1945): Jocul cu bâta, Brâul, Pe loc, Buciumeana, Poarga românească și Mărunțel, precum și „Suita de dansuri populare“ a lui Sabin Drăgoi (1894-1968): Hodoroaga, Zdrăngănita, Cimpoiașul, Pe picior, Brâul 1, Bătuta, Brâul 2, Sălcioara.

Totodată, Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan vor interpreta „Gerar“, o lucrare pe care Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, compozitorul și profesorul lor de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, le-a dedicat-o. De altfel,  transcripții/aranjamente pentru Dansurile populare ale lui Drăgoi sunt realizate tot de Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu.

În programul recitalului de muzică românească se vor mai regăsi alte lucrări celebre: „Balada“, de Ciprian Porumbescu (1853-1883), „Ciocârlia“ și „Hora Staccato“, de Grigoraş Dinicu (1889-1949), „Valurile Dunării“, de Iosif Ivanovici (1845-1902) și „Doina“, de Carol Mikuli (1821-1897), cu transcripții/aranjamente pentru chitară realizate de Duo Kitharsis.

Sursă foto: Facebook – Duo Kitharsis

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *