„Gâlcevile din Chioggia“ se joacă, azi, cu casa de bilete închisă. Sâmbătă, încă o reprezentație

Comedia de mare succes „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu, se va juca, azi, 11 aprilie, de la ora 13.00, la Teatrul de Stat Constanța, cu casa de bilete închisă. Spectacolul va fi reluat sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00.

După premiera din februarie 2011, scriam despre acest spectacol în ziarul „Telegraf“: „Comedia lui Carlo Goldoni, în viziunea Danei Dumitrescu, are toate «ingredientele» unei comedii de succes: decorurile şi costumele atent create de Lăcrămioara Dumitraşcu captează atenţia, mişcarea scenică elaborată de Stela Cocârlea subliniază stările interioare ale personajelor printr-o revărsare de exuberanţă, iar muzica atent aleasă de Adrian Alexandru conferă «culoare» şi se înscrie perfect în ritmul acţiunii, integrându-se vulcanicului spirit latin. Sincronizarea reuşită a intrărilor şi a ieşirilor din scenă, a schimbului de replici lasă să se întrevadă plăcerea jocului şi a spiritului de echipă al tinerilor care se regăsesc în distribuţie. Oamenii din Chioggia – o mică aşezare de pescari, situată lângă Veneţia, unde fiecare locuitor are cât o poreclă, iar femeile, care se comportă ca un personaj colectiv, îşi aşteaptă bărbaţii sau logodnicii plecaţi pe mare scrutând zările, croşetând şi tricotând, mai ales sporovăind, bârfind şi punând la cale o gâlceavă – sunt oameni simpli, fără caractere psihologice complexe, dar cu sufletele senine“.

Spectacolul îi are în distribuție pe Andu Axente, Laura Iordan Adrian,  Ana-Maria Ştefan/ Turchian Guzin Nasurla, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip,  Cristina Oprean / Mirela Pană.

„Șobolanul rege“, vineri

Până atunci, vineri, de la ora 19.00, publicul este așteptat să vadă „Şobolanul rege“, un spectacol după un text de Matei Vişniec, în regia lui Radu Dinulescu, cu Iulian Enache, Remus Archip, Maria Lupu, Marian Adochiței, Mihai Sorin Vasilescu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu și Ana-Maria Ştefan în distribuție.

sobolanul rege teatrul de stat constanta

Scenografia e semnată de Sanda Mitache, muzica de Mihnea Brumariu, iar montajul video, de Alexandru Bibere.

„Este una dintre cele mai bune piese pe care le-am văzut – comparabilă, poate, doar cu «Faust»-ul lui Purcărete, de la Sibiu – cu toate că nu are grandoarea lui. Însă, de fapt, nu în grandoare rezidă teatrul, ci în comunicarea pe care reușește (sau nu) s-o instituie cu publicul. (…)  Șobolanii din noi, din sinele nostru îngust și pervers, cei care ne dictează autocrat, sunt (cum s-a mai observat), un fel de echivalent al Rinocerilor lui Eugen Ionescu. Trimiterea este clară, cu atât mai mult că se face de la un autor român la alt autor român, ambii exilați în Franța. Cu deosebirea că, la Matei Vișniec, acești șobolani nu ne rinocerizează fiindcă vor ei, neapărat. Ne transformă în șobolani din cauza propriului nostru dezgust, față de propria noastră condiție“, scria Mircea Țuglea.

„Desculț în parc“, duminică

Duminică, de la ora 19.00, după o seară cu… „Gâlcevi“ italiene, publicul este invitat să urmărească o comedia americană, „Desculț în parc“, de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache și scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu.

Excentricul domn Velasco, adeptul mersului… desculț în parc la temperaturi sub 0 grade Celsius, va fi interpretat de Liviu Manolache, alături de care se va afla Nina Udrescu, în rolul doamnei Ethel Banks. Cei doi tineri căsătoriți, Corrie și Paul Bratter, vor fi interpretați de Florina Stănculeț și Tani Ștefu, iar Gelu Ciobanu va fi instalatorul.

Bilete și programul agenției

Biletele pentru aceste spectacole se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului la prețuri de: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari).

Pentru mai multe detalii și rezervări, se poate suna la numerele de telefon:  0241.488.247. / 0371.442.592. Agenția este dechisă în zilele de luni, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00 și 19.00. În zilele de marți și miercuri ea este închisă.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *