Expoziție de pictură dedicată Ligii Navale Române la împlinirea a 91 de ani

Liga Navală Română (LNR), filiala Constanța, invită publicul tomitan azi, 28 februarie, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Marinei Române, la vernisajul unei expoziții de pictură. Aceasta face parte din seria manifestărilor aniversare dedicate împlinirii a 91 de ani de la înființarea acestei organizații nonguvernamentale de interes public.

Expoziția este realizată de atelierul de pictură „Comandor Valentin Donici“ din cadrul LNR, filiala Constanța, înființat cu opt ani în urmă de Careul Doamnelor condus de către prof. Elena Stănescu. Atelierul de pictură poartă numele reputatului pictor de marine, comandorul Valentin Donici, al cărui talent a fost moștenit și de fiica sa, Anca Donici, membră a atelierului care poartă numele ilustrului său tată.

Adunarea de constituire a Ligii Navale Române a avut loc în urmă cu 91 de ani, în februarie 1928. Ccâteva zile mai târziu, pe 8 martie 1928, prin Hotărârea Judecătorească nr. 6728 a Tribunalului Ilfov, aceasta a căpătat personalitate juridică. În acest fel, 8 martie este considerată a fi „ziua de naștere“ a LNR.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *